Συνέντευξη Δημ. Συμβούλου Χρ. Γληγόρη στον Prisma 91.6 (video)

Χρήστος Γληγόρης στον Prisma 91,6: “Ως έμπειρος πολιτικός ο κ. Σολδάτος δεν θα μπορούσε να μην έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με τον κ. Καλό”.

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  μίλησε ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” Χρήστος Γληγόρης.

Αναφορικά με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, υπογράμμισε ότι η βούληση να αντιμετωπιστεί  το θέμα αυτό πάντα υπήρχε, καθώς το πρόβλημα αυτό ταλανίζει το νομό μας και γενικότερα όλη τη χώρα πάνω από 10 χρόνια.

“Είναι δεδομένο ότι πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς επειδή έχουν αυξηθεί τόσο πολύ δεν μας παίρνει να ολιγορήσουμε. Το θέμα είναι τόσο καυτό και πρέπει να λυθεί που αν δεν πάμε όλοι μαζί οργανωμένα και συντονισμένα χωρίς κομματικές κορώνες και γραμμές δεν πρόκειται να λυθεί καθώς απαιτείται συναίνεση.”

Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε ότι στην συγκεκριμένη επιτροπή αυτό προτάθηκε και αυτό  όπως είπε, συμπληρώνει την προηγούμενη αναφορά του για συναίνεση, καθώς ενδέχεται να έχει και πολιτικό κόστος σε όποιον ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα.

“Όμως αν βάλουμε κάτω τα πράγματα και δούμε ποιο είναι το καλό, δεν χωράει ούτε το πολιτικό κόστος ούτε ολιγωρία και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Από όσο γνωρίζω καθώς είμαι σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη που είναι ο επικεφαλής της επιτροπής, έχουν γίνει κάποιες ενέργειες και κάποιες δράσεις ουσιαστικά είναι πάνω στην πεπατημένη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, βούληση από το κράτος, καλείται ο δήμος να το λύσει μόνος του.

Η πολιτεία μας θα έπρεπε να νομοθετήσει και να δει ότι αυτό το πρόβλημα δεν ταλανίζει μόνο τοπικές κοινωνίες, αλλά όλη την Ελλάδα, διότι η γεωργία και οι παραγωγοί έχουν καταστραφεί.”

“Εάν δεν υπάρχει βούληση από την κεντρική πολιτική σκηνή πιστεύω ότι όλα τα υπόλοιπα θα είναι περίπου σαν μερεμέτια. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε σε καμία περίπτωση ότι δυστυχώς πρόλαβαν την τροπολογία του νόμου οι εκλογές, καθώς ο πρώην υπουργός κ. Τσιρογιάννης είχε συμφωνήσει στην αναισθητοποίηση των ζώων, που αυτό κάνει τη μεταφορά και τον εγκλωβισμό τους πολύ ευκολότερο.

Επειδή ζω στην Λευκάδας και βλέπω το πρόβλημα το οποίο έχει οξυνθεί πάρα πολύ, κυκλοφορούν μες στο δρόμο, είναι άγρια, υπάρχουν ταύροι μέσα στο κοπάδι που είναι δύσκολο να τους προσεγγίσεις, καθώς ο κύριος που έχει τα ζώα τραυματίστηκε από ένα ταύρο.

Ουσιαστικά σαν νόμος σαν δημοτική αρχή, σαν επιτροπές είμαστε μόνοι μας και λειτουργούμε στη βάση που έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει βγει ένα κονδύλι ανάθεσης στα 24.000 ευρώ, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει από μεγάλα ζώα να αναλάβει την επιχείρηση σύλληψης και σε αυτή τη βάση κινούμαστε.

Ωστόσο σε μεγάλο βαθμό η όλη διαδικασία εξαρτάται μόνο από το άτομο το οποίο έχει τα μοσχάρια, καθώς αυτό το οποίο γνωρίζω και από την Ζάκυνθο, ήταν ότι ήταν δύο οι βοσκοί που τους είχα φάει και τα ζώα και οι άνθρωποι ήταν σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τις επιτροπές και κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα σε ένα μεγάλο ποσοστό.

Εδώ υπάρχει το εξής τραγελαφικό ότι έρχεται ο δήμος και λέει ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα και χρηματικά και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

Αν δεν υπάρξει συναίνεση από τον ίδιον δυστυχώς δεν πρόκειται να λύσουμε το θέμα έχει ξεφύγει η κατάσταση.”

Αναφορικά με τις συνεργασίες στο δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Γληγόρης ανέφερε ότι ως παράταξη από την αρχή, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση του κυρίου Καλού με τον κύριο Δρακονταειδή, είπαμε ότι στηρίζουμε την παράταξη του κυρίου Καλού, δίνοντας την ευκαιρία του να είναι ο νέος δήμαρχος στο νησί μας.

Ωστόσο σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση αναφορικά με την συνέντευξη του κυρίου Σολδάτου και όσα είπε, διευκρινίζοντας  ότι τον εκτιμά πολύ σαν άνθρωπο γιατί είναι έμπειρος και έχει γνώση, ωστόσο όλη αυτή η συνεργασία μου δημιουργεί κάποιες απορίες.

Ως έμπειρος πολιτικός ο κύριος Σολδάτος δεν θα μπορούσε να μην κάνει μία συμφωνία επάνω σε προγραμματικά ζητήματα, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει “βάζω πλάτη”, πάνω ακριβώς σε τι; Δίνει δημοτικούς συμβούλους να γίνουν αντιδήμαρχοι, συμμετέχουν σε επιτροπές και δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα κινηθεί ο δήμαρχος Λευκάδας και ποιο θα είναι το αύριο των αποφάσεών του;

Σίγουρα έχει γίνει συνεννόηση, υπάρχει συνεργασία δεν είναι απλά μία στήριξη.

“Ωστόσο η δημοκρατικότητα της απλής αναλογικής δεν αφέθηκε να δουλευτεί να δούμε πως θα πάει, ήταν κακό να την δαιμονοποιήσουμε με από την αρχή και να μεσολαβήσει το καλοκαίρι για να δοθεί η πλειοψηφία στο Δήμαρχο.

Όπως διαπιστώσαμε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα πλήθος θεμάτων που ήρθαν, οι λογικές φωνές και οι λογικές σκέψεις συμφωνήσαμε τα θέματα, δεν υπήρχε κάποια κόντρα πλην κάποιων περιπτώσεων που εκ των πραγμάτων είναι μόνιμα στα κάγκελα και φωνάζουν.”

Μάλιστα τα νέα δεδομένα που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήρθαν αντιμέτωπα με τον πραγματικό κίνδυνο ακυβερνησίας ενός Δήμου. Διότι όταν δίνει την πλειοψηφία στις επιτροπές σε ένα δήμαρχο που μπορεί να μην την έχει, όπως η περίπτωση του κυρίου Καλού στερείται ατόμων και έχει πρόβλημα.

Πώς να βρει τα 3/5 ο δήμαρχος για να συγκροτήσει τις επιτροπές όπως απαιτείται και έτσι αναγκάζονται οι αντιδήμαρχοι που έχουν επιφορτισμένο φορτίο να είναι και σε πλήθος επιτροπών, καθώς το κάθε άτομο έχει επιφορτιστεί και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα