Συνέντευξη Κ. Δρακονταειδή στον Prisma 91,6

Ενημερωθείτε για τα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Παράταξης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” & πρώην δήμαρχος Κων/νος Δρακονταειδής σε συζήτηση με τον Παν. Κουνιάκη, στο ραδιόφωνο του Prisma 91,6 την Πέμπτη 25/8/2022.

Παραθέτουμε σύνοψη των όσων αναφέρθηκαν στη συνέντευξη και στη συνέχεια ολόκληρο το ηχητικό.

Μεγάλη η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά σε ογκώδη, κλαδέματα, κ.λπ. λόγω της πολύμηνης-απαράδεκτης καθυστέρησης στην διαδικασία δημοπράτησης έργου για απομάκρυνσή τους.


Κυβέρνηση και Περιφέρεια δείχνουν να θέλουν να εγκαταλειφθεί το έργο της ΜΟΠΑΚ με ότι αυτό σημαίνει για εμάς και για τη συνεργασία στα απορρίμματα που εμείς προωθήσαμε ως δημοτική αρχή με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.


Για το Τουριστικό Περίπτερο αναδείξαμε και μπλοκάραμε τις προσπάθειες της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για αλλαγές από τον πλειοδότη στην αρχική μελέτη. Προβληματιζόμαστε έντονα από τον αιφνιδιαστικό παραγκωνισμό του τοπικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, μετά την διπλή απόρριψη των προτάσεων του πλειοδότη και την παραπομπή του ζητήματος στο ΚΕΣΑ, όπου αμεσότατα εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Υπάρχουν ευθύνες δημάρχου και παρατάξεων που τον στηρίζουν για την λειτουργία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, που ως γνωστόν δεν είναι αιρετός. Ζητήσαμε με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σύγκλιση του Δ. Σ. και περιμένουμε τον ορισμό της συνεδρίασης με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκαιρη υποβολή της μελέτης που εγκρίθηκε στο ΚΕΣΑ και όλων των σχετικών πρακτικών. Μετά το Σεπτέμβριο 2019 και τις προσπάθειες που κάναμε επί θητείας μας, ο συγκεκριμένος χώρος εγκαταλείφθηκε πάλι. Ακραία περίπτωση παρανομίας στην παραλία “Κάθισμα”, όπου η Κτηματική Υπηρεσία δεν εφαρμόζει το νόμο και ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται και δεν πιέζει γι’ αυτό. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και διαφωνούμε πλήρως με όσους, θεσμικούς ή μη, λένε να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι παραλίες, να μπει χρήμα στη Λευκάδα, κλπ.


Σχετικά με τον τρόπο που συχνά αναφέρονται-παρουσιάζονται έργα της θητείας μας από τον κ. Καλό, για εμάς μπαίνει ζήτημα πολιτικής ηθικής και πολιτικής εντιμότητας της δημοτικής αρχής, που πάντα και παντού είναι ζητούμενο.


Αφού μιλάμε για χρηματοδοτήσεις έργων ας δούμε το ζήτημα της ΟΧΕ Λευκάδας (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), που επανειλημμένα το έχουμε θέσει και αναδείξει αλλά “θάβεται” όχι μόνο από την δημοτική αρχή αλλά γενικώς. Μια χρηματοδότηση 24.000.000 από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Θ. Γαλιατσάτου, ύστερα από σχετική πρόσκληση (Σεπτέμβρης 2018), παραμένει στα αζήτητα ή έχει εξαφανισθεί. Ένα μοναδικό για τη Λευκάδα εργαλείο ανάπτυξης και μια πολύ σημαντική ευκαιρία, με ευθύνη της περιφερειακής αρχής Ρ. Κράτσα και την σιωπή της δημοτικής αρχής Χ. Καλού, απεμπολείται συνειδητά σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Τεράστια η πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής.


Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης και αποχέτευσης. Δεν υποτιμούμε καμία προσπάθεια κανενός. Όμως η βελτίωση κατά 70-80% που ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Σκληρός είναι άκρως υποκειμενική άποψη που βγάζει μάτι, κάτι που προσπάθησε στη συνέχεια να “σώσει” ο δήμαρχος. Κανένα σημαντικό έργο υποδομής στην ύδρευση δεν έγινε ή δρομολογήθηκε αυτή την δημοτική περίοδο. Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων ενώ η διαχείριση που γίνεται είναι κακή. Παράδειγμα: για τις μειωμένες ποσότητες νερού από το Λούρο δεν έγινε καμία παρέμβαση, παρά τις δικές μας υποδείξεις και προτροπές εδώ και 3 χρόνια. Υπάρχουν προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της πόλης και εμφανίζονται επανειλημμένα.


Ως Δημοτική Παράταξη είμαστε ανοικτοί σε δημόσιες συζητήσεις με άλλες παρατάξεις, φορείς ή θεσμικούς και το επιδιώκουμε πάντα (προεκλογικά και όχι μόνο) αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση.


Για τις τακτικές του δημάρχου σε σχέση και με το Θέατρο. Ο κ. Καλός έχει μια πάγια τακτική που όμως πλέον “πιάνει” μόνο σε αφελείς και σε όσους δεν γνωρίζουν. Ένα απλό τεχνικό πρόβλημα, π.χ. μια διόρθωση ή τακτοποίηση μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία, το αναδεικνύει και το διογκώνει ώστε να μπορεί να αναφερθεί γι’ αυτό ως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και το έλυσε. Κι αυτό το έχει κάνει πολλές φορές, το κάνει πάντα και μάλιστα πολύ χοντροκομένα.


Το περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση έχει χειροτερέψει και όχι μόνο λόγω κατάργησης της απλής αναλογικής. Έχουν συντελέσει σ’ αυτό οι απαράδεκτες-πρωτόγνωρες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2019 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. ‘Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων όπως και η ΚΕΔΕ που “ακουμπούν” στην κυβέρνηση, ποιούν την νήσσαν! Το πλαίσιο λειτουργίας είναι πολύ άσχημο και οι επόμενες δημοτικές αρχές θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα. Οι πλείστες αντιδημοκρατικές και αντιαυτοδιοικητικές διατάξεις που εφαρμόστηκαν από τη ΝΔ, μετέτρεψαν τους δημάρχους (όσους το αποδέχτηκαν και όσους όχι) σε κοτσαμπάσηδες! Εμείς αυτοδιοικητικά και πολιτικά είμαστε στον αντίποδα των λογικών και των πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν.


Για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε 1+ χρόνο ακόμη, περιμένοντας τις εξελίξεις και στις άλλες παρατάξεις-χώρους.                            Εμείς είμαστε μια παράταξη με συνέχεια και με συνέπεια από το 2006 που δημιουργήθηκε και στην οποία συμμετέχουν πολίτες από την δεξιά μέχρι την αριστερά. Δεν εμφανιζόμαστε κάθε εκλογές για την ψήφο αλλά έχουμε συνεχή δράση, συνεπείς και σταθεροί. Καμία άλλη παράταξη σήμερα ή στο παρελθόν δεν έχει ή δεν είχε πορεία και λειτουργία σαν την παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”, είτε ως δημοτική αρχή είτε ως αντιπολίτευση.  Η συνεχής και συλλογική δράση μας είναι πλέον γνωστή σε όλους και έτσι θα πορευθούμε στο μέλλον.

Παρακολουθείστε το ηχητικό της συνέντευξης του Κων/νου Δρακονταειδή στον Παν. Κουνιάκη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Η πρότασή μας για το έργο “Μαρίνα Βλυχού”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΜΑΡΙΝΑ ΒΛΥΧΟΥ”. Σε συνεδρίαση του στις 2/5/2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας συζήτησε